De laatste weken wordt er weer volop gespeculeerd over een terugkeer van Rafael van der Vaart naar Ajax. Nu zijn ploeg HSV in degradatienood verkeert, zou hij een terugkeer naar Ajax wel zien zitten. Nu de geruchten rondom Van der Vaart rond gaan, wordt ook zijn oud-ploeggenoot Sneijder erbij betrokken. Ook voor hem zou er wellicht een terugkeer bij Ajax mogelijk zijn. De creatieve middenvelder speelt momenteel bij Galatasaray.

De Boer twijfelt echter over het terughalen van de oud-Ajacieden: “Als pure middenvelders zie ik ze dan niet meer”, zegt hij in het Algemeen Dagblad. “Dat kunnen zij in mijn ogen niet meer opbrengen, alleen incidenteel.” Maar de coach heeft wel ideeën over andere posities waar hij de twee routiniers zou kunnen neerzetten: “Van der Vaart zou bij ons als een valse spits kunnen spelen, als een slim aanspeelpunt. Sneijder zou misschien hangend vanaf de zijkant kunnen spelen”, licht de coach zijn ideeën toe.

De Boer benadrukt nog maar eens dat er geen contact is geweest en twijfelt of het überhaupt wel een goed idee is om oud-spelers terug te halen: “Het blijft een heel zware last voor een oud-speler. Zoiets is in het verleden vaker mislukt dan geslaagd. Als het goed gaat, is het normaal. Doe je het slecht, dan hakken ze je kop eraf.”

En met die woorden van De Boer lijkt de deur toch weer iets verder gesloten voor Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder. Een terugkeer deze zomer lijkt dan ook hoogst onwaarschijnlijk.