Wesley Sneijder is erg onder de indruk van Donny van de Beek. De Ajax-middenvelder debuteerde afgelopen week voor het Nederlands Elftal. “In die paar minuten dat hij meedeed tegen Roemenië liet Donny zien dat hij ongelooflijk veel talent heeft. Hij was niet nerveus, speelde alles direct en voetbalde mee alsof hij al jaren in Oranje stond”, begint Sneijder tegenover De Telegraaf te vertellen.

Mentaal Sterk
“Met al het verdriet dat hij heeft, is dat knap. Ik volg hem op de voet bij Ajax en zie veel overeenkomsten met mezelf op die leeftijd”, vervolgt de oud-Ajacied. “Hij is een slimme jongen uit een stabiel gezin en weet precies hoe het spelletje werkt. Wat hij privé met zijn broertje (afgelopen jaren acht keer geopereerd vanwege ernstige ziekte, red.) over zich heen heeft gekregen en nu met Appie meemaakt, moet je als twintigjarige maar een plek zien te geven. Dat hij daarin slaagt, geeft aan hoe evenwichtig en mentaal sterk hij is. Ik ben erg trots op hem.”

Van mascotte naar teamgenoot
Van de Beek is blij dat hij nog samen met Sneijder op het veld heeft kunnen samen spelen. “In een heel korte tijd heb ik een bijzondere band met Wesley opgebouwd en ik ben superblij dat ik nog met hem heb mogen spelen. Als kleine Oranje-fan heb ik voor hem staan juichen en bij Ajax mocht ik een keer als mascotte aan zijn hand het veld op.”