Dean Solomons en Leo Thethani maken de overstap van Ajax Cape Town naar Ajax Amsterdam. Afgelopen donderdag maakte de Nederlandse club de transfer van de Zuid-Afrikaanse talenten bekend. Solomons is ontzettend blij met zijn transfer naar Ajax. “Ik realiseer het me nog niet helemaal, maar het is echt geweldig. Ik krijg veel berichtjes van mensen en kennissen die mij feliciteren. Geweldig! Ik kijk er heel erg naar uit. Veel jeugdspelers in Afrika dromen van een stap naar Europa en Ajax. Het is echt een droom die uitkomt”, vertelt de centrale verdediger in gesprek met SAFA.net.

“Na de interlands met Zuid-Afrika O20 gaan we terug naar Kaapstad en iedereen vaarwel zeggen. Daarna zullen Leo en ik gaan starten in Jong Ajax. Het is fijn om samen met Leo naar Amsterdam te gaan. We kunnen onze ervaringen delen en je zal je er in het begin toch wat comfortabeler door voelen”, aldus Solomons. Ook Thethani is blij verrast met de transfer naar de Amsterdamse club toe.  “Dit is een geweldige kans, waar ik God voor wil bedanken. Ik kijk er heel erg naar uit. Ik had niet verwacht dat het al zo snel zou gebeuren. Ik wist dat er interesse was, maar ik dacht dat ik die stap misschien volgend jaar of het jaar daarna mocht maken. Ik ben ontzettend blij dat ik nu die stap mag maken.”

“Dat ik samen met Dean de overstap mag maken is geweldig. Het zal ook het aanpassen wel vergemakkelijken. (…) Dit seizoen zijn we allebei gepromoveerd van Cape Town O19 naar het vernieuwde O21. En deze zomer mochten we aansluiten bij het eerste. Niet veel later vertelden ze ons dat we een contract in Amsterdam konden gaan tekenen. Een geweldige verrassing!”

In 2011 bewandelde Thulani Serero dezelfde weg als het talentvolle duo. De huidige middenvelder van Vitesse heeft in een appje het tweetal succes gewenst, zo laat Solomons weten. “Thulani Serero heeft ons geappt en succes gewenst. Hopelijk kunnen we ook bereiken wat hij heeft bereikt: het eerste van Ajax halen.”