Dean Solomons en Leo Thethani zijn ontzettend blij met hun overstap naar Ajax. Het tweetal staat te trappelen om te beginnen en zal deze week gaan starten in Ajax O19. “Ik schrok ook een beetje dat zo’n grote Europese club mij wilde hebben. Toen ik het hoorde, wilde ik eigenlijk het eerste vliegtuig pakken om hier voor Ajax Amsterdam te komen spelen”, vertelt Solomons in gesprek met Ajax TV.

“Het is zeker een grote stap, maar gelukkig heb ik met Leo (Thethani, red.) een vriend bij me. Dat zal het begin zeker vergemakkelijken. Er zijn genoeg Zuid-Afrikanen die we kunnen opvolgen. Het wordt lastig, want met Benni McCarthy, Steven Pienaar en Thulani Serero hebben we grote voorgangers. En we moeten Cape Town vertegenwoordigen.”

Ook Thethani komt aan het woord. “Het is een fantastisch gevoel. Van Ajax Cape Town naar een hele grote club als Ajax Amsterdam. Het voelt heel goed. Ik kan het bijna niet uitleggen. Ik hoop dat ik door hard te werken door kan breken in Jong Ajax en uiteindelijk het eerste elftal.”