Ole Gunnar Solskjaer heeft de overwinning van Ajax op Real Madrid gebruikt om zijn spelers te inspireren voor de wedstrijd tegen Paris Saint-Germain. Manchester United moest in Parijs een 0-2 achterstand goedmaken en won uiteindelijk met 1-3.

“Natuurlijk. Dat was fantastisch om naar te kijken: een underdog die wint in een groot stadion. We namen het mee in onze teambespreking. Wij kunnen het ook”, gaf Solskjaer na toe aan Veronica Inside.

Ook PSG zal echter rekening hebben gehouden met een ‘Real-scenario’ zo denkt de manager op de site van United. “Zij namen het waarschijnlijk ook mee in hun teambespreking. Vorig jaar was het erg close tussen Real Madrid en Juventus en het jaar daarvoor tussen PSG en FC Barcelona. We weten altijd dat het mogelijk is met deze club. Dit is wat we doen. Het is gewoon Manchester United.”

Volgens de Noor, die Mourinho opvolgde in Manchester, kan United de Champions League winnen. “We weten dat we het einde kunnen halen, maar we moeten wachten op de loting en bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd. We hebben veel blessures en schorsingen, maar misschien was dat nu wel goed. Er stond een fris team met veel energie. We wisten dat we moesten verdedigen, geduldig moesten zijn en hard moesten werken. Dat hebben we gedaan.”