De Spaanse media staan er vol mee: Mounir El Hamdaoui vertrekt naar Espanyol. Zowel betrouwbare als minder betrouwbare websites weten dit bericht te melden. Er wordt gezegd dat hij binnen enkele uren zal tekenen bij de tweede club van Barcelona. Daarnaast meldt het doorgaans betrouwbare BarcaStuff op Twitter dat hij samen met Afellay de tijd uitzit totdat de transfer rond is.

Een andere bron, El Periódico, weet te melden dat El Hamdaoui de derde optie is voor Real Zaragoza. Als Hugo Almeida en Adrián Colunga niet doorgaan, zal de club direct gaan onderhandelen met de landskampioen.

Een Catalaanse journalist weet te melden dat hij inmiddels al twee dagen aanwezig is in Barcelona. Hij zou door Espanyol in de wachtkamer geplaatst zijn. Als hij tekent, wordt hij voor een jaar verhuurd met de optie op een tweede.

UPDATE: De doorgaans goed geïnformeerde Iwan van Duren weet te melden dat Mounir El Hamdaoui naar Espanyol vertrekt. Ook de Spaanse krant Marca maakt melding van de overgang. Het zou hierbij gaan om een verhuur van één seizoen. Meer nieuws volgt ongetwijfeld later.

UPDATE2: Bovenstaande geruchten zijn gedeeltelijk ontkracht, maar aan de andere kant ook weer versterkt. Mike Verweij, Ajax-watcher namens De Telegraaf, heeft de nodige research gedaan. Hieruit bleek dat Ajax de aanvaller níet wil verhuren. Het gerucht van Marca zou ook onzin zijn, aangezien dit ex-Ajacied Maduro betrof en niet El Hamdaoui.

Tegenover VI-Radio bevestigt technisch manager Danny Blind wel dat Ajax bezig is met drie clubs. Het is niet bekend welke dat zijn, dat wilde hij ook niet kwijt. Het enige wat hij kan vertellen is dat het onderhandelingen vanaf de eerste fase zullen worden. Geen enkele club heeft zich nog definitief in Amsterdam gemeld.

Ismaïl Aissati blijft definitief in Amsterdam, geen enkele club kwam concreet. Bij blessures of een goed vormpeil zal hij kansen krijgen in het eerste elftal.

UPDATE3: Inmiddels beginnen de geruchten rondom El Hamdaoui en Blackburn Rovers toe te nemen. Zo gingen er geruchten over bedragen tussen de €2,8 miljoen en de €4 miljoen. Daarnaast heeft een betrouwbare bron op Twitter gemeld dat de onderhandelingen tussen Ajax en Espanyol zijn vastgelopen. De Spanjaarden wilden hem alleen huren.

Andere berichten zijn echter dat Ajax momenteel onderhandelt met AS Roma, Espanyol en Tottenham. Kortom; het is alles behalve duidelijk waar de toekomst van de Marokkaan ligt.

UPDATE4: Mounir El Hamdaoui speelt komend seizoen ‘gewoon’ voor Ajax. Het is Ajax niet gelukt de Marokkaanse aanvaller te slijten bij welke club dan ook. Dit meldt De Telegraaf. In de laatste uren gingen er nog geruchten over een mogelijke ontbinding van het contract van de spits. Alleen Turkse en Russische clubs kunnen El Hamdaoui nog halen. Daar is de transfermarkt nog vijf dagen geopend.