Na de sensatie van afgelopen donderdag tegen Lyon stond er een iets kleinere tegenstander voor de deur. Met een half B-elftal (Traoré, Schöne, Ziyech, De Ligt, Younes en Sanchez kregen rust) wisten de Amsterdammers eenvoudig de drie punten in huis te houden tegen Go Ahead Eagles.

Het begon allemaal wat onwennig in de hoofdstad. Het elftal leek niet heel erg sterk op elkaar ingespeeld. De passing was slordig, het opjagen van de tegenstander verliep nog niet helemaal collectief en het spel was traag. Na 24 minuten kwam Ajax dan toch op voorsprong. Na een corner was het nota bene oud-Ajacied Sam Hendriks die dacht weg te werken, maar hij kopte de bal voor de voeten van Justin Kluivert. De 17-jarige vleugelflitser schoot op doel en Theo Zwarthoed kon de bal niet pareren.

Vijf minuten later wist Ajax de 2-0 op het scorebord te laten aantekenen. Neres begon aan een indrukwekkende slalomactie en liet menig Eagles-verdedigers zijn hielen zien. Vervolgens behield de Braziliaan het overzicht en stak hij de bal de zestien in richting Kasper Dolberg. De Deense goalgetter hield het hoofd koel en schoot de bal in de korte hoek tegen de touwen.

Met een 2-0 voorsprong ging Ajax de rust in, met dank aan de grensrechter. Oud-Ajacied Jarchinio Antonia kapte Joël Veltman eenvoudig uit en krulde de bal in de lange hoek achter André Onana. Maar omdat Hendriks een poging deed om de bal te raken in buitenspelpositie werd het doelpunt afgekeurd. Hendriks kwam daarbij niet in de buurt van de bal en beperkte ook niet het zich van de Ajax-goalie. Het zat Ajax dus even mee.

In de tweede helft werd het spelbeeld van de eerste 45 minuten voortgezet. Ajax omsingelde de tegenstander en had veruit het meeste balbezit. Na twee minuten maakte invaller Frenkie de Jong zijn eerste Eredivisie-goal voor Ajax. Na een scherpe voorzet van Nick Viergever kon de middenvelder de bal eenvoudig inkoppen.

Go Ahead Eagles werd de rest van de wedstrijd volledig overlopen. Ajax reeg de kansen aaneen, maar zoals zo vaak lag de doelman in de weg. Grote kansen voor Nouri, Kluivert, De Jong en Dolberg, maar telkens had Zwarthoed een weerwoord. In de tussentijd stond Excelsior in eigen huis met 3-0 voor tegen Feyenoord, waardoor het hele stadion in Amsterdam opleefde. Helaas was dat niet echt terug te zien op het veld, want Ajax schakelde een paar tandjes terug.

Uiteindelijk maakten de Amsterdammers nog de 4-0 na een mooie actie van De Jong, die de bal vervolgens aan Kluivert gaf. De buitenspeler bleek niet egoïstisch en legde breed op Mateo Cassierra, die eenvoudig de bal in het mandje kon leggen.