Volgens Spartak Moskou-trainer Valery Karpin is Ajax de grote favoriet in het tweeluik dat donderdag in Amsterdam begint. Ook Spartak-spits Ari (foto), in het verleden kwam hij uit voor AZ, denkt dat de Amsterdammers meer kans hebben om zich te kwalificeren voor de kwartfinale van de Europa League.

‘Maar we gaan er natuurlijk alles aan doen om die favorietenrol om te draaien’, vertelt de aanvaller tijdens de vooruitblikkende persconferentie.

Karpin kreeg in de aanloop naar het treffen in de Amsterdam Arena goed nieuws van het blessurefront. Sleutelspeler Wellinton is fit bevonden en kan spelen. ‘Maar hij is er wel drie maanden uit geweest. Dat is natuurlijk een punt van zorg’, aldus Karpin.

Ari bewaart op zijn beurt geen goede herinneringen aan de Amsterdammers. ‘Met AZ hebben we hier begin 2008 met 6-1 van Ajax verloren. Ik scoorde die middag weliswaar snel de openingsgoal, maar doordat Ajax er daarna nog zes maakte had die goal natuurlijk geen waarde meer.’

‘Sinds ik naar Moskou ben vertrokken is er volgens mij bij Ajax niet zoveel veranderd’, vervolgt Ari. ‘De twee spelers die na mijn tijd bij Ajax zijn gekomen ken ik trouwens ook goed. Demy de Zeeuw en Mounir El Hamdaoui zijn uiteraard goede bekenden van me.’

Bron: VI