Zaterdagavond keert Diederik Boer terug in Amsterdam voor de wedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle. De doelman, die twee seizoenen onder contract stond bij Ajax, kijkt uit naar het duel.

In de voetbaltalkshow Binnenkant Paal van RTV Oost vertelt Boer over zijn tijd in Amsterdam: “Ik heb daar een hele mooie tijd gehad en veel geleerd. Ik heb natuurlijk amper gespeeld, maar het was toch een mooie ervaring die ik weer mee terug heb genomen naar PEC. Wat ik toch het meest heb meegekregen, is het moeten winnen van wedstrijden en het hoge niveau,” aldus Boer. “Iedereen wil daar een hoger niveau halen en uiteindelijk naar een Europese club.”

Het grootste verschil met PEC Zwolle vond Boer de winnaarsmentaliteit in Amsterdam: “Oftewel: de mentaliteit om elke wedstrijd en elk partijtje te winnen. Voorheen had ik dat niet zo, lag de focus meer op zaterdag. Nu heb ik dat veel meer. De jongens daar lopen gewoon chagrijnig het veld af als ze een partijtje op de training verliezen. Dan zijn ze even tien minuten niet aanspreekbaar.”