Ajax verhuurde dit seizoen in totaal tien spelers aan clubs in binnen- en buitenland. Spelers die mochten Verhuurde Ajacieden Enoh Blind Weigl Tobias Sana Siem de Jong transfermarkt landstitel Meleg Daniël Dekkervertrekken, maar ook spelers die ervaring op moesten doen op het hoogste niveau. Enkele waren zeer succesvol bij hun clubs, anderen zullen blij zijn eindelijk terug te mogen keren naar Amsterdam. Nu het seizoen voorbij is, zet Ajax1.nl alle verhuurde Ajacieden op een rijtje.

Verhuurde Ajacieden Ajax nieuws Ajax1.nl

Mitchell Dijks, SC Heerenveen (27 wedstrijden)
Het was een bizar begin van Mitchell Dijks bij sc Heerenveen. De boomlange linksachter kreeg zowel bij zijn debuut, als bij zijn rentree een rode kaart. Heerenveen-supporters hadden het al snel gehad met hun huurling. Na zijn volgende rentree ging het aanzienlijk beter. In totaal mocht hij 27 keer opdraven in het team van Marco van Basten. Daarnaast stelde hij een plek veilig als back-up achter Nicolai Boilesen volgend seizoen.

Joeri de Kamps, SC Heerenveen (13 wedstrijden) verhuurde Ajacieden
Waar Dijks na een stroeve start zich goed wist te herpakken, had Joeri de Kamps het aanzienlijk lastiger in het hoge noorden. De 22-jarige middenvelder mocht het dit seizoen doen met 13 wedstrijden, waarvan 8 keer als invaller. Ook werd hij twee keer gewisseld als basisspeler. Hij kwam niet verder dan 35 minuten gemiddeld per wedstrijd. Ondanks een matig seizoen, dwong hij wel een (bijna afgeronde) transfer naar NAC Breda af.

Jody Lukoki, SC Cambuur (34 wedstrijden) verhuurde Ajacieden
Hij speelde bijna alle competitiewedstrijden (32 van de 34) voor Cambuur, hij scoorde tweemaal en was zeven keer de aangever. Desondanks waren ze in Leeuwarden niet altijd tevreden over de rappe rechtsbuiten. Soms te zelfzuchtig en soms teveel teamplayer. Ook in Amsterdam zijn ze van mening dat Jody Lukoki te weinig progressie heeft geboekt in Friesland. Ondanks een contract tot 2015, mag hij vertrekken uit Amsterdam.

Danzell Gravenberch, NEC (7 wedstrijden) verhuurde Ajacieden
Ervaring opdoen bij een Eredivisie-club, dat was de bedoeling van de verhuurbeurt van Danzell Gravenberch. In een half jaar tijd zeven wedstrijden voor NEC. Rechtsachter, aanvallende middenvelder, defensieve middenvelder en toch ook centrale verdediger. Hij speelde werkelijk overal. Zijn contract in Amsterdam loopt nog een jaar door. Begin april werd bekend dat hij terug mag keren naar Ajax, meer dan dat is nog niet bekend.

Geoffrey Castillion, NEC (9 wedstrijden) verhuurde Ajacieden
Na uitleenbeurten aan RKC en Heracles, vertrok hij afgelopen winter tijdelijk naar NEC. Ondanks slechts negen wedstrijden, waarvan vijf als invaller, scoorde hij toch twee doelpunten en gaf hij één assist. Voor ‘de nieuwe Patrick Kluivert’ zal het niet genoeg zijn om in Amsterdam te blijven. Zijn contract bij Ajax loopt af en deze zal niet worden verlengd. Het einde van Castillion is nu dan toch écht gekomen.

Sven Nieuwpoort, Almere City (35 wedstrijden) verhuurde Ajacieden
Enigszins in de schaduw van alle andere verhuurde spelers, heeft Sven Nieuwpoort het in Nederland misschien nog wel het beste gedaan. Onder Fred Grim mocht hij dit seizoen alle competitiewedstrijden meespelen bij de club uit Flevoland. De centrale verdediger wist zelfs tweemaal het net te vinden. Na tien jaar de jeugd van Ajax en twee jaar Almere is het nog niet bekend wat zijn toekomst zal brengen.

Gino van Kessel, AS Trencin (24 wedstrijden) verhuurde Ajacieden
Gino van Kessel werd dit seizoen tweemaal voor een half jaar verhuurd aan het Slowaakse Trencin. Van Kessel, voormalig topscorer bij de A-junioren als speler van AZ, liet goed van zich spreken. Hij scoorde maar liefst elf doelpunten en gaf vijf assists in 24 wedstrijden, voornamelijk als buitenspeler. Zijn contract werd eenzijdig met een jaar verlengd. Of hij ook een kans zal krijgen, is een andere vraag.

Eyong Enoh, Antalyaspor (13 wedstrijden) verhuurde Ajacieden
Eyong Enoh is eigenlijk het buitenbeentje in dit overzicht. De Kameroense middenvelder werd afgelopen winter voor een half jaar verhuurd, maar in het verhuurcontract is ook een koopgarantie opgenomen. Terugkeren in Amsterdam zal hij dus niet doen. De prestaties van Enoh in de Turkse badplaats zijn erg goed, helaas degradeerde zijn club wel naar het tweede niveau van Turkije.

Ilan Boccara, Evian TG (3 wedstrijden) verhuurde Ajacieden
Niemand zal meer teleurgesteld zijn in zijn uitleenbeurt, als Ilan Boccara. De Frans-Nederlandse middenvelder werd voor een jaar teruggestuurd naar zijn thuisland. Bij degradatiekandidaat Evian kreeg hij een kans. In totaal mocht hij in de competitie twee keer invallen, hierin speelde hij 55 minuten. Wel mocht hij een verloren bekerwedstrijd 90 minuten meespelen. Zijn contract in Amsterdam loopt nog een jaar door.

Danny Hoesen, PAOK Saloniki (11 wedstrijden) verhuurde Ajacieden
Last, but surely not least, Danny Hoesen. In november 2013 kreeg hij het voor elkaar om in één maand te scoren tegen zowel Helmond Sport als FC Barcelona. Ondanks een redelijk goede eerste seizoenshelft, werd hij verhuurd aan PAOK Saloniki. In Griekenland speelde hij bijna alle wedstrijden, wat hem maar één doelpunt oplevert. Met de komst van Zivkovic en Milik, lijkt de toekomst van Hoesen in Amsterdam ongewis.