Ken je dat? Zet je een speler op je nieuwe kampioens shirt, vertrekt hij in de winterstop. Of nog erger, een dag nadat je zijn naam op je shirt hebt vertrekt de speler onverwacht naar een andere club. BALEN! Niets is zo veranderlijk als de voetbalwereld. 

Je kan dit natuurlijk vermijden door je eigen naam op je shirt te laten drukken of een club icoon. Er zijn er vele die hiervoor in aanmerking komen maar één in het bijzonder, Johan Cruijff! Dit wordt zijn seizoen, de beste voetballer die Ajax ooit gehad heeft, de leider van de fluwelen revolutie, het grootste Ajax icoon dat er op deze aardbol rond loopt, El Salvador, De Verlosser, onze hoop voor De Toekomst, onze nummer 14!

De bedrukking van zijn naam met rugnummer 14 kost in de fanshop twintig euro. Voor het zelfde geld kan je ook iets speciaals doen met je kampioens shirt. Wij hebben kunstschilder Henk Veen bereid gevonden om voor diezelfde twintig euro een kunstwerk met met de afbeelding van zijn vriend, Johan Cruijff en nummer 14 op je shirt te schilderen, zie afbeelding hieronder.

 Wil je extra sterren, dan krijg je die gratis van Henk. Waar je maar wil. Met Henk is afgesproken dat je zaterdag 2 juli vanaf 19:00 uur met je shirt langs kan komen op het Rembrandtplein, bij het beeld van Rembrandt himself. Advies van Henk: neem een stuk karton mee, de verf heeft ongeveer drie uur nodig om te drogen en zo hou je hem recht totdat je hem op een rustige plek kan laten drogen. In je auto, of gewoon thuis natuurlijk als je uit Amsterdam komt.

Ben je verhinderd op zaterdag 2 juli, geen nood! Stuur een email naar kunstschilderhenkveen@chello.nl of bel met 06-28135247 om een afspraak te maken. Henk maakt tijd voor je vrij!

Wij hopen dat veel mensen meedoen aan dit eerbetoon aan Johan Cruijff!