© Proshots

In aanloop naar de wedstrijd Ajax – Feyenoord van deze zondag worden vandaag in het Algemeen Dagblad de Zuid-Amerikanen Eric Botteghin en Davison Sanchéz onder de loep genomen. Oud-Feyenoorder Wim Rijsbergen en oud-Ajacied Ronald Spelbos spreken zich uit over de twee verdedigers. Rijsbergen: “Je ziet aan alles dat Ajax niet zijn laatste stop in Europa is. Die gaat nog wel een stapje hoger komen. Hij grijpt nooit half in. Dat bevalt me zeer aan hem.”

Spelbos vervolgt: “Hij is twintig jaar hè. Dan heb je de leeftijd om te kunnen blijven gaan. Al spelen de internationals in deze tijd wel erg veel wedstrijden. Het zegt veel over zijn onverzettelijke karakter dat je hem daar niet over hoort klagen. Die jongens willen alleen maar voetballen, joh.”

Toch heeft Spelbos ook wat kritiekpunten. “Hij is soms nog wat onstuimig. Dan wil hij wel héél graag het duel ‘pakken’, terwijl het dan beter is om het duel juist te mijden. Maar dat zit ook in de aard van die jongens. En zeker in onze huidige competitie val je dan snel op.”