De spelers en staf van Ajax hebben afgelopen maandag na de afstraffing tegen Feyenoord (6-2) uitvoerig gesproken over hoe het nu verder moet. In een anderhalf durend gesprek is afgesproken dat persoonlijke belangen opzij moeten worden geschoven om gezamenlijk op jacht te gaan naar prijzen. Dit meldt De Telegraaf.

Om dezelfde teamdiscipline van de selectie te eisen als voor de winterstop, kondigde Erik ten Hag aan de regels te gaan aanscherpen. Ook werd de wissel van Donny van de Beek besproken, die tijdens de Klassieker boos het veld verliet. De middenvelder voelt zich een ‘makkelijk slachtoffer van Ten Hag’, omdat hij veel vaker naar de kant wordt gehaald dan Dusan Tadic, Hakim Ziyech en Lasse Schöne.

Voor de winterstop kregen de Amsterdammers in 17 duels slechts acht doelpunten tegen. In de twee wedstrijden in 2019 kwamen daar al 10 doelpunten bij. In de komende weken krijgt Ajax tegen VVV-thuis, Heracles-uit, NAC-thuis en ADO-uit de kans zich te herpakken en in het spoor van PSV te blijven. Daarbij komt tussendoor Real Madrid nog op bezoek.

De Ligt: “Er is een gebrek aan bereidheid”