Na afloop van de training namen de spelers van Ajax woensdagmiddag uitgebreid de tijd om het jarige Vak410 te feliciteren. Een afvaardiging van 410 kreeg aan het einde van de training de gelegenheid om met de spelers van Ajax op de foto te gaan. Hoofdcoach Frank de Boer bedankte de jarige sfeermakers voor de afgelopen tien jaar en wenste ze succes voor de toekomst.

,,Sinds VAK410 zijn intrede in de ArenA heeft gedaan is de sfeer duidelijk verbeterd”, sprak De Boer over het jubilerende VAK410. Donderdagavond tijdens Ajax – NAC zal ‘410’ de verjaardag uitgebreid vieren met sfeeracties. Woensdagochtend was er alvast een mooi voorproefje op het trainingsveld. Met een groot spandoek met daarop ‘Gefeliciteerd!’ poseerden de spelers van Ajax met een afvaardiging van VAK410.

Zowel De Boer als Siem de Jong liet zich tijdens de persconferentie positief uit over de sfeeracties en ondersteuning vanuit het sfeervak. ,,Ze zwepen ons, maar ook de andere supporters in het stadion op”, zei De Jong over 410. ,,We zijn heel blij met hun steun.” Of, zoals De Boer het verwoordde: ,,De inzet en het enthousiasme van VAK410 komen ten goede aan de sfeer in het hele stadion. Dat merk je iedere wedstrijd weer.”

 Bron: Ajax.nl            Foto: afdb.nl – Oscar