Vorige week werden er na afloop van het duel tegen VVV Venlo door de autoriteiten een aantal stadionverboden uitgedeeld aan Ajax-supporters. Die sancties gaven de aanleiding voor een stilteprotest van de supporters tijdens de wedstrijd tegen Roda JC. De aanhang van Ajax besloot om de gehele wedstrijd Ajax niet toe te zingen.

Een aantal fans van de club kregen vorige week in Venlo een stadionverbod wegens het klimmen in de hekken van het uitvak. Het statement van de supporters van Ajax was vandaag duidelijk: “Stop stadionverboden.” Volgens de supporters kreeg een supporter, die betrokken was bij het de start van VAK410, een stadionverbod van vijf jaar wegens het beledigen van een steward. De supporter zou hem ‘aap’ hebben genoemd, in de vorm van ‘sukkel’.

Naast vele andere supporters waren de spelers en trainer Frank de Boer licht teleurgesteld over de manier van actievoeren. “De supporters waren vandaag ook niet erg behulpzaam,” merkte De Boer op na afloop. “Ik begrijp de actie op zich wel, maar waarom moest het de hele wedstrijd duren?” reageerde Moisander na afloop, waar ook Daley Blind het mee eens was. “We hadden VAK410 goed kunnen gebruiken.”