Hoo! Niet schrikken, maar het begin van het trainingskamp van Ajax in Brazilië is qua materieel niet vlekkeloos gestart. Dit meldt de officiële website van de Amsterdammers. Nee, beste fans, er was niks mis met  het materieel voor de spelers en technische staf, maar de spelersbus liep schade op. De bus die de spelers vanuit het hotel vervoerde naar het trainingscomplex raakte in botsing met een personenauto. Ooggetuige Theo Janssen zag het allemaal gebeuren:

“Onze bus en die zwarte auto stonden naast elkaar en wilden allebei rechtsaf slaan. Ineens ramde onze bus die auto vol. Je hoorde hem helemaal langs de zijkant van de bus schrapen. Of ik er van schrok? Ik schrok er eigenlijk vooral van dat onze Braziliaanse buschauffeur gewoon doorreed. Waarom hij dat deed, werd niet helemaal duidelijk. Hij zal als inwoner van de stad ongetwijfeld weten hoe het verkeer hier werkt. Hopelijk gaat het de rest van de week beter.”

Na dit gezegd te hebben vervoegde de middenvelder zich samen met de rest van de spelersgroep op het trainingsveld. Na de ultralange reis van liefst zestien uur van Schiphol-Oost naar São Paolo werden de spelers om 17:00 uur lokale tijd (drie uur vroeger dan in Nederland) voor het eerst aan de (trainings)arbeid gezet. Na een paar uur rust in het hotel vermaakten de spelers zich met enkele grote rondo’s en andere oefeningen.

Ajax had tijdens de eerste training op Braziliaanse bodem ook een primeur. De ploeg traint tijdens deze trainingskamp met een speciaal vervaardigd tenue waarop Mongeral AEGON staat, de Braziliaanse tak van de hoofdsponsor.  Tijdens het oefenduel dat Ajax komende zaterdag tegen Palmeiras speelt, zal de ploeg in een aangepast tenue aantreden.