Daar is dan enkele dagen voor het sluiten van de transfermarkt de veelgevraagde doelman. Met Bruno Varela als tweede keeper moet de selectie compleet zijn om voor de prijzen te gaan strijden. Maar wie is deze doelman?

Wie is Bruno Varela?
Bruno Varela is een 24-jarige doelman en heeft de Portugese Nationaliteit. Varela is 1,91 lang en is daarmee dus iets langer dan Onana. Hij heeft vooral ervaring in de Portugese competitie en kwam ook uit voor verschillende Portugese jeugdelftallen. De doelman kwam in 2006 in de jeugd van Benfica terecht, waarna hij uiteindelijk zijn wedstrijden speelde voor Benfica B. Na 85 wedstrijden bij het tweede team, in de zogenaamde Ledman Liga Pro, werd hij (nog) niet goed genoeg bevonden en dus verkocht.

Bij zijn nieuwe club kwam hij wel aan de bak. Hij speelde bij Viltória FC op het hoogste Portugese niveau en speelde daar in het seizoen 2016/2017 dertig wedstrijden. Een jaar later werd hij weer teruggekocht door de Portugese topclub. In het seizoen 2017/2018 verdedigde hij wel vrijwel alle wedstrijden het doel, maar dit seizoen verloopt het echter wat minder voorspoedig. Hij verloor dit seizoen zijn plek aan de Griek Odysseas Vlachodimos en speelde dus nog geen enkele wedstrijd.

Kwaliteiten
Varela staat vooral bekend om zijn enorm goede reflexen. Hij duikt enorm snel naar de hoeken en heeft op veel schoten (ook van dichtbij) een antwoord. Hij heeft wat dat betreft wel wat weg van Onana. Echter is er niet alleen sprake van goed nieuws, zo heeft hij in het verleden wel wat foutjes gemaakt, zoals onder andere deze houdbare vrijtrap tegen Boavista.

Oplossing voor beide partijen
Voor zowel de keeper zelf, als voor Ajax lijkt dit dus een mooie manier om elkaar te helpen. Ajax lost hiermee het ‘keepersprobleem’ op. En voor de doelman zelf is het een mooie kans om zich weer te laten zien. Ajax heeft namelijk een optie tot koop bedongen en daardoor zou Varela zomaar eens volgend seizoen de opvolger van Onana kunnen worden.