Jong Ajax heeft op bezoek bij Telstar de drie punten gepakt. Het duurde lang tot er werd gescoord, maar een kwartier voor tijd was het Traoré die de openingstreffer maakte. Kort voor tijd schoot ook Pereira raak.

In de eerste helft hadden de Amsterdammers het speloverwicht, maar creëerde amper kansen. Telstar daartegenover kwam er bij vlagen met snelle spelers uit, maar zij benutte deze kansen niet.

Het was wachten op het eerste doelpunt die de wedstrijd zou beslissen. Deze goal had zomaar aan beide kanten kunnen vallen.

Doelpunt Traoré
Een kwartier voor tijd viel eindelijk het eerste doelpunt. Het was Traoré zelf die de aanval op het middenveld op kon zetten. Hij vond Cerny. Uiteindelijk vond de buitenspeler op zijn beurt de ingevallen Lang. Lang, die op het middenveld was ingevallen, gaf de bal richting penaltystip op Traoré. De spits was zelf dus eindstation van de door hem opgezette aanval.

Eerste balcontact Pereira
Pereira mocht ook nog enkele minuten meedoen en schoot meteen met een van zijn eerste balcontacten raak. Na een goede actie op de achterlijn kon er laag voor worden gegeven. Pereira stond daar op de goede plek en kon makkelijk binnen schieten.