Ondanks de ongeregeldheden in en rondom het stadion heeft Fabian Sporkslede genoten van zijn debuut. In het bekerduel tegen FC Utrecht mocht het jonge talent van Ajax zijn eerste minuten maken voor het eerste elftal. “Dit was heel mooi,” vertelde de negentienjarige Ajacied na afloop tegenover Ajax TV. “Ik was heel erg blij met het vertrouwen dat De Boer uitsprak.”

Sporkslede viel vorig jaar vooral op bij de NextGen Series, net zoals zijn teamgenoot Viktor Fischer. Woensdagavond mocht hij eindelijk, in navolging op Fischer, voor het ‘grote Ajax’ spelen. “Dat gaf mij vertrouwen. Ik zit de laatste goed in mijn vel en ik hoop dat ik deze lijn door kan trekken.” Stiekem hoopte Sporkslede al om in te vallen na de beslissende 0-3. “Er heerste in het stadion een heel vijandige sfeer en ik vond het daarom ook hartstikke mooi om hier mijn debuut voor Ajax te mogen maken. Toen de 0-3 viel, had ik al gehoopt dat de trainer mij minuten zou geven. Ik bel heel blij dat hij dat heeft gedaan.

De jeugdspeler was dan ook blij met het resultaat van Ajax. Echter maakt de winst het voor Ajax alleen maar lastiger: met het avontuur in de Champions League en de reguliere competitieduels heeft Ajax een zwaar programma. “Ik wilde de bal in de ploeg houden, zodat we niet onnodig energie zouden verspillen. Ik denk dat we dat goed gedaan hebben.”