De hooligan die tijdens het bekerduel tussen Ajax en AZ het veld betrad en doelman Esteban aanviel, krijgt een stadionverbod van dertig jaar opgelegd door de Amsterdamse club, weet de Telegraaf. De KNVB beslist over een landelijk stadionverbod voor de 19-jarige Wesley van W. uit Almere. Ajax heeft nog nooit een verbod van deze omvang opgelegd. 

De man, die al in het bezit was van een stadionverbod, kon de Amsterdam ArenA afgelopen woensdag toch betreden, omdat hij een kaartje kon bemachtigen op de clubcard van iemand anders. Ajax heeft diegene getraceerd. Beide mannen worden door Ajax verantwoordelijk gesteld voor de geleden en nog te lijden schade, waaronder een eventuele boete van de KNVB.

De rechter-commissaris maakte zaterdag bekend dat Van W. nog minimaal 14 dagen in de cel blijft. Hij heeft hem een zogenoemde gedragsaanwijzing op grond van de Voetbalwet opgelegd.

De KNVB beslist volgende week wat er met het restant van het duel gaat gebeuren. AZ-trainer Gertjan Verbeek haalde zijn spelers na het incident direct van het veld af, waarna de wedstrijd werd gestaakt.