Jong Ajax speelde dinsdagavond een besloten oefenwedstrijd tegen de amateurs van Ajax zaterdag 1. In het miCoach preformance Centre werd er ternauwernood met 3-3 gelijkgespeeld nadat Jong Ajax in de rust nog tegen een 0-3 achterstand aankeek. Ajax-trainer Jaap Stam was dan ook verre van tevreden. Na afloop van de wedstrijd pleitte de ‘Rots van Kampen’ voor meer inzet.

Jong Ajax trad aan met twee totaal verschillende teams. Beide formaties zouden een helft spelen. Stam was duidelijk ontevreden over het eerste bedrijf. ”Eigenlijk werden we afgetroefd op alle fronten. Als je niet scherp bent, je taken niet uitvoert, dan wordt het lastig. Ajax Zaterdag heeft een goede ploeg, met voetballend vermogen en veel kracht. Het lag af en toe wel open, maar daar maakten we geen gebruik van”, aldus Stam op de website van Ajax.

De tweede helft kwam Ajax via een eigen doelpunt en goals van Dolberg en Nouri langszij. Stam over de tweede helft:  ”We gaven minder weg, maar het was niet groots, niet slim genoeg. Iedereen wilde te snel die achterstand zien goed te maken, met honderd kilometer vooruit: een beetje meer rust was beter geweest.”

De trainer besloot zijn commentaar met het gegeven dat er iedere wedstrijd alles moet worden gegeven. ”In de competitie loopt het aardig. Dan kan het gevoel ontstaan dat we ook dit soort duels even winnen. Maar zo werkt het niet. Iedere wedstrijd moet je 100 procent geven: alleen dan kun je presteren.”