Toby Alderweireld heeft niets te klagen over de trainingen bij Ajax. De Belgische centrale verdediger heeft de luxe om met twee voormalig top-verdedigers te kunnen samenwerken. Hoofdcoach Frank de Boer speelde 143 wedstrijden bij de Spaanse club Barcelona en was een lange tijd record-international met 112 wedstrijden voor het Nederlandse Elftal. Jaap Stam begon zijn profcarrière bij FC Zwolle maar maakte zes seizoenen na zijn profdebuut furore in Engeland bij Manchester United.

Alderweireld kreeg afgelopen week een privétraining van laatstgenoemde. De 23-jarige verdediger is blij met de diversiteit van de verschillende trainers: “Voor mij was het de eerste keer dat ik één-op-één met Stam heb gewerkt. Ik werk natuurlijk al dagelijks met een voormalig topverdediger als coach, maar Stam belicht net weer andere dingen dan Frank de Boer”, aldus Alderweireld op de officiële site van Ajax.

“Stam stond juist bekend om zijn verdedigende kwaliteiten”, gaat Alderweireld verder. “Al die verschillende ervaringen samen zijn natuurlijk heel waardevol voor mij als verdediger.” Dit soort trainingen zijn misschien niet alleen belangrijk voor de ontwikkeling van Toby Alderweireld, het trekt de jonge Belg misschien ook over de streep. Ajax1 maakte eerder melding van de contractonderhandelingen tussen Ajax en Alderweireld. De international kan voor drie seizoenen bijtekenen.