Jaap Stam en Andries Ulderink vertrekken na dit seizoen bij Jong Ajax. Het tweetal staat sinds vorig seizoen samen aan het roer bij Jong Ajax en wil ook in de toekomst samen verder als trainersduo.

“Ik heb het, bijna, twee jaar uitstekend naar mijn zin gehad bij Jong Ajax. Mede door Jaap en Ajax heb ik me enorm kunnen ontwikkelen. Ik kan, en dat geldt vast ook voor Jaap, mijn ei altijd goed kwijt bij Jong Ajax. Je hebt bij deze ploeg wel te maken met veel wisselingen. Er spelen zowel A-junioren als A-selectiespelers mee. Dat is ook logisch en dat weet je vooraf. Maar het kriebelt om weer met een vaste groep te werken. Dat is vooral de reden voor de beslissing om na 2015-2016 te stoppen bij Jong Ajax”, vertelt Ulderink op Ajax.nl over zijn beslissing.
Stam is het met zijn collega eens en is ook toe aan een nieuwe uitdaging: “Dit zijn heel leerzame seizoenen, ook omdat je bijna nooit met een vast elftal speelt en soms afhankelijk van anderen bent. Jong Ajax is een zeer leerzame selectie om mee te werken. Je leert onder meer snel inspelen op situaties. Uiteindelijk wil je alles ooit een keer zelf bepalen; dat is ook een reden om hoofdtrainer te worden. Hopelijk komt die nieuwe uitdaging voorbij.’’

Stam en Ulderink willen het liefst samen als trainersduo blijven werken. “Als we samen kunnen blijven werken is dat het mooiste. We vullen elkaar goed aan en hebben een goede relatie. We zijn geen types die met elkaar meepraten; geven soms ook duidelijk onze mening.”