Waar het eerste elftal van Ajax gisteren de voorbereiding op de tweede seizoenshelft startte in Belek, is Jong Ajax vanmiddag op De Toekomst ook weer begonnen met trainen. Daarbij waren twee nieuwe gezichten ten opzichte van de eerste seizoenshelft: Peter Leeuwenburgh keerde vervroegd terug van zijn huurperiode bij FC Dordrecht. Ook Frenkie de Jong kwam vervroegd naar Amsterdam, nadat hij in de eerste seizoenshelft bij Willem II speelde. Voor De Jong was het zijn eerste training bij Ajax.

“Ik vind het hartstikke mooi om hier nu rond te lopen. Ik moet natuurlijk nog wel wennen. Ik heb wel een goed gevoel over 2016. Ik hoop dat ik veel wedstrijden kan gaan spelen om mezelf te laten zien. Ik ga in ieder geval heel erg mijn best doen”, aldus De Jong. Ook Leeuwenburgh was blij om op De Toekomst te zijn: “Ik ben weer thuis. Het belangrijkste is nu dat ik mezelf ga ontwikkelen en daar is deze omgeving ideaal voor.”

Daarnaast was ook trainer Jaap Stam enthousiast om weer met zijn team aan de slag te gaan, eerst in het Adidas miCoach Performance Centre, later in het krachthonk: “We hebben er zeker weer zin in. We willen er weer een mooi en krachtig jaar van maken. Natuurlijk wil je zo hoog mogelijk eindigen op de ranglijst.” Op dit moment staat Jong Ajax twaalfde in de Jupiler League, maar de positie op de ranglijst is dan ook niet het allerbelangrijkste: “Uiteindelijk zijn we ook hard bezig met het opleiden van spelers zodat zij mogelijkerwijs stappen kunnen maken naar het eerste elftal. Daar werken we met zijn allen heel hard aan. Niet iedereen zal het halen, maar we gaan voor het hoogst haalbare van elke speler.”

Op 8 januari speelt Jong Ajax de eerste (oefen)wedstrijd van 2016, tegen Jong NEC.