Hoewel Jaap Stam geregeld genoemd werd als mogelijke opvolger van Frank de Boer bij Ajax, is hij hier nooit voor benaderd door de clubleiding. Dat meldde Voetbal International vanochtend op haar website.

De 43-jarige oud-verdediger had vorig seizoen samen met Andries Ulderink de leiding over Jong Ajax. Vanaf komend seizoen is hij de manager van Reading in het Engelse Championship. In Nederland kon Stam aan de slag bij N.E.C. en Willem II, maar zijn voorkeur ging uit naar Engeland. Dat was vanwege de voetbalcultuur in het land en de mentaliteit van de spelers.

“Ik ben nooit in gesprek geweest over de opvolging van De Boer. Het is ook niet zo dat ik er op gehoopt had, helemaal niet. Willen zij? Dat is een ding. Maar wil ik?”, zegt Stam behoedzaam. “Het was niet zo dat ik er blind was ingestapt als Ajax wel was gekomen. Ik heb ook zo mijn eisen en gedachten en Ajax is een club met zoveel invloeden vanuit diverse geledingen. Ik had er wel over na willen denken, maar ik was er niet zo zeker van of ik het wel zou moeten doen. Niet dat ik denk dat ik het niet aan zou kunnen”, aldus Stam.