Jaap Stam heeft vorige week zijn diploma Coach Betaald Voetbal behaald. De voormalig verdediger laat weten ooit als trainer graag aan de slag te willen in Engeland. “Uiteindelijk is het mijn droom om weer naar Engeland te gaan. Dat kan misschien snel gebeuren, maar dat kan ook nog een paar jaar met zich meebrengen. Mijn droom is Engeland, omdat ik daar natuurlijk heb gespeeld. Daar heb ik een fantastische periode gehad. Als je nu kijkt naar de competitie hoe het daar leeft, hoe ze het spel benaderen, dan is dat alleen maar mooi om te zien. Dus het zou mooi zijn als we daar een keer terecht kunnen gaan komen. Maar er zijn nog zo veel tussenstappen. We wachten het gewoon af”, laat Stam weten aan Ajax TV.

Stam is blij dat hij de cursus heeft afgerond. “Het is een mooi moment, waar je al anderhalf jaar mee bezig bent. Het vergt heel veel energie en je moet er ook veel tijd insteken, wat ook normaal is. Gelukkig kon dat en heb ik een staf om mee heen die mij daar ook de tijd voor gunt. Dat is prettig, maar je bent er wel continue mee bezig.” Stam stuurde de afgelopen anderhalf jaar samen met Andries Ulderink Jong Ajax aan. Ondanks zijn diploma zal er de komende tijd niet heel veel veranderen aan die samenwerking. “Eigenlijk blijft het min of meer wel hetzelfde. We hebben gezegd dat ik nu de pers ga doen en vaker langs het veld als coach zal staan. Maar eigenlijk doen we nog steeds hetzelfde wat we voorheen ook deden. Zoals we het gedaan hebben, zo gaan we ook door.”

Haast heeft Stam niet met het vervullen van zijn droom. Op dit moment heeft hij het nog prima naar zijn zin bij Ajax. “We hebben nog een contract tot het einde van het seizoen met Ajax en we hebben het hier ook goed naar onze zin. Het is heel leerzaam om met een team als Jong Ajax te werken. Omdat het natuurlijk heel veel veranderingen met zich meebrengt, qua spelers. Aan het einde van het seizoen gaan we kijken wat er is en wat we kunnen doen. Misschien is er ook wel niks. Je hoopt dat je gelijk door kan gaan en of dat nou binnen Ajax is of ergens anders is, dat is altijd afwachten”, aldus Stam.