Jaap Stam heeft zich maandag in een gesprek met AjaxTVĀ uitgelaten over zijn toekomst. De oud-verdediger heeft zijn diploma voor het hoofdtrainerschap bijna binnen en wil daarna een grote stap gaan maken na aankomend seizoen.

Stam vind dat hij klaar is om eindverantwoordelijke te zijn. “Dat voel ik aan. Dit is mijn tweede jaar hier bij Jong Ajax, ik ben ook assistent geweest bij PEC Zwolle en ik ben individueel trainer geweest. Dus het is niet zo dat ik van het ene op het andere moment trainer ben geworden. Uiteindelijk heb je voor jezelf soms het gevoel dat het moment daar is. Voor mij is dat omdat ik voor mezelf voel dat ik verantwoordelijkheid wil hebben.”

Stam wil graag met een vaste groep samenwerken en niet met een selectie die wekelijks veranderd. “Ik wil dat ik zelf moet beslissen, dus niet dat anderen beslissen welke spelers ik krijg. Aan het einde van het seizoen gaan we kijken wat er gaat gebeuren. Ik sta nog niet stil bij volgend seizoen, maar ik wil wel hoofdtrainer worden. Dus als er een mooie club langskomt om bij te beginnen, is de kans aanwezig dat ik dat ga doen. Tenzij ze bij Ajax hier een andere mooie klus hebben”, aldus Stam.Ajax nieuws Ajax1.nl