Ajax staat aan de vooravond van de cruciale return tegen APOEL Nicosia, waarbij een toegangsbewijs tot de groepsfase van de Champions League op het spel staat. Na de halve finale-plaats van vorig jaar voor de Amsterdamse ploeg is de druk om door te gaan enorm. Het elftal van Erik ten Hag draait echter nog niet zoals gehoopt.

Zoals bekend nam Ajax deze zomer met het vertrek van Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Lasse Schöne afscheid van drie belangrijke steunpilaren. Daarvoor in de plaats werden onder meer Lisandro Martinez en Razvan Marin aangetrokken, maar het is vooralsnog zoeken naar de juiste balans in het elftal. Volgens De Telegraaf ‘klinkt vanuit de spelersgroep van Ajax een steeds hardere roep’ om Daley Blind, die dit seizoen op het middenveld wordt gebruikt, weer terug te halen naar de defensie.

“Het huidige, zoekende Ajax heeft handvatten nodig. En wat geeft er meer houvast dan de rust en routine van Blind centraal achterin?”, aldus het dagblad. Door de blessures van Donny van de Beek en Carel Eiting en de schorsing van Noussair Mazraoui moet Ten Hag dan ook flink puzzelen op het middenveld. “Ten Hag moet voor het eerst een middenveld opstellen zonder iemand van het gouden trio van vorig seizoen met Frenkie de Jong, Van de Beek en Schöne.”