Bij Ajax1.nl waren we het er al een tijdje over eens, Maarten Stekelenburg werd als keeper verkozen tot Beste Ajacied van 2010. Met maarliefst 45% van de stemmen liet de goalie, die Ajax de tweede seizoenshelft van de vorige editie van de eredivisie en Oranje op het WK in Zuid-Afrika voor vele tegendoelpunten behoedde, Luis Suárez en Jan Vertonghen ver achter zich.

Ook op Voetbalzone.nl is Stekelenburg inmiddels verkozen tot ‘de beste’, maar dan van alle spelers in de Nederlandse hoogste voetbaldivisie. Met iets meer dan 4% aan unieke stemmen, kwam de Ajacied als winnaar uit de bus voor onder andere Theo Janssen, Bryan Ruiz en Ibrahim Afellay. Luis Suárez eindigde in de poll van Voetbalzone.nl op een vierde plaats en lijkt voornamelijk door het bijtincident en weinig productieve laatste periode wat in populariteit te hebben ingeleverd. Vorig jaar werd de Uruguayaanse winnaar van de Gouden Schoen nog eerste in de verkiezing.

Naast eerste te zijn geworden in deze polls en die van andere Ajax-fansites, is Stekelenburg persoonlijk tevens verkozen tot verrichter van één van de belangrijkste reddingen van afgelopen seizoen. De Spaanse krant Marca zette een aantal opmerkelijke saves van keepers van over de hele wereld op een rij. Het filmpje trapt af met de fantastische strekking van het rechterarm van ‘de Steek’ op een knappe curve van de schoen van Kaká in de kwartfinale tussen het Nederlands elftal en Brazilie.