Een pikant detail is dat in de laatste editie van PSV-Ajax (4-3) de Amsterdamse treffers op naam kwamen van Luis Suarez (2) en Urby Emanuelson, die tussentijds werden verkocht. Vorig seizoen kwam de Uruguayaan in 33 duels tot 228 doelpogingen, een gemiddelde van 6,9 per wedstrijd.

„Luis was heel belangrijk”, aldus Ajax-goalie Maarten Stekelenburg. „Je weet dat hij goed is voor 30 goals – vorig jaar zelfs 35 – en veel assists. Het is jammer dat hij weg is. Maar ik begrijp het wel. Luis wilde zelf ook, Ajax kreeg een goed bedrag en dit leek voor beide partijen de beste oplossing.”Maar voor de Ajacieden niet, vindt de goalie, die wellicht aan zijn laatste maanden bij Ajax bezig is. „Niemand raakt graag tijdens het seizoen een bepalende speler kwijt. Na het seizoen weten we of het een goede beslissing was om Luis en Urby te verkopen.”

Toch heeft ook dit nadeel volgens Stekelenburg een voordeel. „Er staan andere jongens op. Zo begint ’Miki’ (Sulejmani, red.) opeens te scoren. Ik ben dan ook positief gestemd over de wedstrijd tegen PSV.”Al zal Ajax volgens hem een topdag moeten hebben. „PSV heeft een goede en degelijke ploeg, die nauwelijks iets weggeeft, individuele kwaliteiten heeft en de spelhervattingen als wapen gebruikt.” Dat laatste weet Stekelenburg als geen ander. „Balazs Dzsudzsak schoot er vorige keer twee vrije trappen in, waarbij ik er niet goed uitzag. Dat zal morgen beter moeten.”

Bron: Telegraaf    Foto: afdb ~ Oscar