Maarten Stekelenburgs zaakwaarnemer Rob Jansen zal blij zijn als Ajax en AS Roma vandaag definitief het licht op groen zetten voor de overgang van de doelman. „Het was een heel gecompliceerde transfer”, zei de eigenaar van Sport Promotion tegen de Telegraaf. „De Italiaanse cultuur en het feit dat het Ajax-management tussen twee tijdperken in zit, maakten de onderhandelingen zwaar en langdurig.

In de Italiaanse zon verscheen een grote glimlach op Jansens gezicht. „Het maakt de voldoening groter dat het allemaal is rondgekomen. Het is prachtig dat er – na Edwin van der Sar – weer een Nederlandse topkeeper op het allerhoogste niveau gaat spelen. Het is onzin om te zeggen dat elke Nederlandse doelman in Italië zal falen, omdat het avontuur van Edwin bij Juventus uiteindelijk niet datgene is geworden wat hij ervan verwachtte. AS Roma is daardoor juist een extra mooie uitdaging voor Maarten.”

De spelersbegeleider vindt dat in Rome alle puzzelstukjes in elkaar vallen. „Gezien zijn ontwikkeling was Maarten aan een stap omhoog toe. De bondscoach was heel positief over AS Roma, omdat die club door de Amerikaanse investeerders een nieuwe weg is ingeslagen en met hun trainer Luis Enrique nu Barcelona-invloeden heeft gekregen.” Volgens Jansen was er volop belangstelling, maar wilde Stekelenburg zijn tijd nemen. „Uiteindelijk gaf Roma Maarten het juiste gevoel de verdere onderhandelingen in te gaan.”