Hoewel Ajax donderdagavond met 4-1 won van NAC Breda, was het niet zo makkelijk voor de Amsterdammers als de uitslag doet vermoeden.

NAC bleef lang hoop houden op een verlenging doordat het na tachtig minuten nog altijd maar 2-1 stond. Door een goal van Vurnon Anita en een wonderschone goal van Miralem Sulejmani werd het uiteindelijk 4-1. De wedstrijd had eerder al beslist kunnen worden, maar tal van Ajacieden lieten het na om de genadeklap uit de te delen.

Zondag staan Ajax en NAC opnieuw tegenover elkaar, dan in Breda. “Het zal wel een andere wedstrijd zijn dan vandaag”, zei Stekelenburg na afloop tegenover AT5. “Ik denk dat ze met het publiek erachter toch iets meer naar voren zullen spelen. Maar dat neemt niet weg dat wij natuurlijk over het hele veld meer kwaliteit hebben en aan onze stand verplicht zijn om te winnen.”

Na de nederlaag tegen FC Utrecht kan Ajax zich niet nog een misstap permiteren in de strijd om de landstitel. “Daar gaan we ook alles aan doen. We hebben geleerd van Utrecht, dat mag niet meer gebeuren. Dat hebben we nu ook laten zien. Alleen we moeten wel scherper zijn met het afmaken van de kansen.”

Tekst: Goal.com