Een van de grootste revelaties van de Eredivisie en Jong Oranje is Calvin Stengs van AZ. Dinsdagavond scoorde de 20-jarige aanvaller nog een prachtige treffer in de wedstrijd tegen Jong Noorwegen. Arnold Bruggink ziet de aanvaller in de toekomst maar naar één andere Eredivisieclub vertrekken.

“Ajax is de enige club die Calvin Stengs zou kunnen betalen”, aldus Bruggink in de uitzending van FOX Sports. “Als het moment er zou komen dat Hakim Ziyech weg zou gaan, is Stengs de ideale jongen die op die plek zou kunnen gaan spelen.”

“Alleen weet je ook wat AZ allemaal vraagt voor zijn spelers”, vervolgt de analist, die echter verwacht dat de transfersom voor Ajax geen obstakel hoeft te vormen. “Ziyech is een speler waarvoor op dit moment de hoofdprijs moet worden betaald, dus die zal dan eerst weg moeten gaan.”

“Dan ontstaat er een totaal andere situatie voor Stengs. Dan heb je een prijskaartje om je nek, móét je het bij Ajax laten zien in de Champions League en móét je in het Nederlands elftal gaan spelen”, besluit Bruggink.