Ajax heeft de wedstrijd tegen sc Heerenveen met 5-2 gewonnen. De Amsterdammers konden in de Amsterdam ArenA dankzij goals van Fischer, Milik en Younes, met een comfortabele 3-0 stand gaan rusten. In de tweede helft deed Te Vrede iets terug, maar Fischer en Klaassen zorgden ervoor dat Ajax verdere afstand nam. Een blunder achterin zorgde ervoor dat de uitploeg er nog een goal bij mocht schrijven.

Donny van de Beek stond opnieuw in de basis en mocht gelijk voor het eerste schot van de wedstrijd tekenen. Ook Fischer deed een poging, maar zijn bal ging een meter naast. sc Heerenveen probeerde wat terug te doen met Otigba, die over kopte. Een prachtige aanval van Ajax bezorgde de thuisploeg een voorsprong. Een combinatie tussen Viktor Fischer en Davy Klaassen werd afgerond door Fischer en deed het publiek voor de eerste keer juichen. Vrij snel daarna kreeg Ajax bijna de gelijkmaker om de oren. Een sterke reflex van Jasper Cillessen redde het schot van Joost van Aken. Nadat Kenny Tete opnieuw liet zien dat hij een goede sliding kan maken tikte Ajax de tweede goal op het scorebord. Na goed voorbereidend werk van Van de Beek kreeg Fischer de bal en trok naar binnen. De pass op Milik werd beroerd aangenomen maar via een sliding uit de draai wist de Pool toch te scoren. Vijf minuten later werd de score opnieuw uitgebreid. Amin Younes slalomde langs drie man en werkt de bal achter keeper Mulder. Voor Ajax was het nog niet klaar. Fischer liet bij een actie wat scharen zien, later zag hij een schot tot corner verwerkt worden. Ook Gudelj toonde zijn kwaliteiten en stuurde twee man het bos in. Even later lostte ook hij een schot maar Mulder hield tegen.

De tweede helft was een paar minuten oud toen sc Heerenveen iets terugdeed. Een hoge bal van Klaassen kwam bij Joël Veltman terecht die werd afgetroefd door Mitchell te Vrede. Zes minuten later bracht Fischer het doelpuntenverschil weer terug naar drie. Via Nick Viergever, Milik en Klaassen kon de Deen makkelijk binnenschuiven. Kort na een dubbele wissel van Ajax, Tete eruit voor Van Rhijn, Bazoer erin voor Van de Beek, kreeg Ajax de volgende kans om de stand nog verder uit te breiden. In de zestien werd Milik door Otigba aan zijn shirt getrokken en dat leverde een penalty op. Fischer wilde ‘m graag nemen, maar uiteindelijk ging Milik voor de bal staan en mistte. Tien minuten later werd het toch nog 5-1. Na een loopactie behield Milik het overzicht en gaf af op Klaassen die scoorde. Geblunder achterin zorgde ervoor dat Ajax toch nog een goal moest incasseren. Een terugspeelbal van Veltman werd niet goed verwerkt door Cillessen: 5-2. Milik en Cavlan zorgden ervoor dat beide keepers nog wat werk moesten verrichten maar echt spannend werd het niet meer.