Het 100e Champions Leagueduel voor Ajax is door fouten geëindigd in een 0-2 nederlaag. Ajax was in het fouten Curaçao Cillessen penaltybegin van de wedstrijd de bovenliggende partij, maar na een fout van Cillessen en een rode kaart van Veltman wist Barcelona de zege naar zich toe te trekken. Door deze nederlaag is het Champions League-avontuur voor Ajax voorbij.

Ajax begon de wedstrijd met acht Ajacieden die in de 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Barcelona van vorig jaar ook in de basis stonden. Hoewel het begin voor Barcelona was wist Ajax daarna veel kansen te creëren.

In de vierde minuut was Barcelona al gevaarlijk. Neymar scoorde voor Barcelona maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. In het begin van de wedstrijd kreeg Ajax veel ruimte van Barcelona, vooral aan de rechterkant. Deze kant werd echter niet benut. Toen El Ghazi brutaal met de bal drie Barca-spelers probeerde uit te spelen ontstond de eerste echte kans voor Ajax. Andersen schoot echter net langs de paal. Na die kans zat Ajax er fel op. Kans op kans volgde maar telkens werd er net niet gescoord. Ajax had zelfs nog een penalty moeten krijgen na een handsbal, maar deze werd niet gegeven.

Tijdens een vrije trap van Ajax raakte El Ghazi gewond aan het hoofd. De scheidsrechter liet echter gewoon doorspelen en wat volgde was een vrije trap voor Barcelona. Nadat Cillessen eerder al een aantal goede reddingen had verricht, maakte hij hier een fout en kwam Ajax op achterstand. Bij een hoge bal in de zestien ging hij voor de bal maar werd afgetroefd door Bartra. De kleine Messi won het kopduel van Veltman en scoorde. Van Rhijn kon op de lijn geen redding meer verrichten.

In het begin van de tweede helft was Barcelona de bovenliggende partij. Na een kans voor Barcelona wist Klaassen in de omschakeling de bal te passen naar El Ghazi, die een goede loopactie maakte, maar hij werd gehinderd door Jordi Alba. De kansen die daarop volgden waren weer voor Barcelona. Zo maakte oud-Ajacied Luis Suárez bijna de 0-2 toen hij oog in oog met Cillessen kwam te staan. Hij wist echter te redden.

Vier minuten nadat wissel Arkadiusz Milik er inkwam wist hij bijna te scoren, maar de bal kwam op de paal. Een volgende domper volgde toen Joël Veltman zijn tweede gele kaart van de wedstrijd ontving. Frank de Boer greep gelijk in en bracht Jaïro Riedewald in het veld voor Lucas Andersen. Dit mocht echter niet baten. Een paar minuten later scoorde Messi en was het gedaan voor Ajax. Ook wissel Denswil kon deze nederlaag niet meer voorkomen.

Door deze nederlaag is Ajax uitgeschakeld in de Champions League. Met nog twee wedstrijden te spelen kan Ajax zich nog wel plaatsen voor de Europa League. fouten fouten fouten Ajax nieuws Ajax1.nl