Steven Bergwijn weigert transfer naar Ajax helemaal uit te sluiten. In gesprek met de NOS probeert hij de vragen over een gevoelige overstap te ontwijken: “Daar moet ik over nadenken.”

“Ze hebben het goed gedaan dit jaar, waren fantastisch in de Champions League, hebben mooi voetbal gespeeld”, antwoord de 21-jarige aanvaller op de vraag of Ajax een stap omhoog zou zijn. “Maar dat is geen garantie voor volgend jaar, je weet niet wie er weggaan en wie er blijven. Ik moet gewoon rustig kijken en alles open houden.”

De Ajacieden bij Oranje zien hem in ieder geval graag naar Amsterdam komen. “Er worden wel grapjes gemaakt, maar ik sta er redelijk nuchter in. Donny van de Beek hoor ik wel vaak. Maar het is een goede gozer”, aldus Bergwijn, die benadrukt de geruchtenstroom rustig af te wachten. “Zolang ik niks hoor, hoef ik me ook nergens druk om te maken. Ik hoef niet per se weg bij PSV en het hoeft ook niet per se Ajax te zijn, ik moet gewoon kijken wat het beste voor mij is en voor mijn ontwikkeling.”


Met de code '5EU-CADEAU' krijg je €5 korting.