De Telegraaf kwam vanochtend met het verrassende bericht dat Ajax wil proberen Steven Bergwijn van PSV terug te halen naar Amsterdam. De Eindhovenaren reageerden geschrokken en noemden een transfer van de aanvaller naar de hoofdstad ‘onbespreekbaar’. Bergwijn zelf ziet een overgang naar Ajax echter wel degelijk zitten, zo stelt Mike Verweij.

De Ajax-watcher denkt dat de 21-jarige buitenspeler Ajax als ‘een stap hogerop’ ziet. “Het is duidelijk dat hij naar Ajax wil”, aldus Verweij in de podcast van De Telegraaf. “In Amsterdam is het plan om twee jaar te voetballen, waarna Bergwijn een stap naar de absolute top wil zetten. Hij is van mening dat vanuit Ajax deze stap makkelijker gezet kan worden dan bij PSV, dat is zorgelijk voor de Eindhovenaren.”

Omdat Bergwijn geen afkoopclausule in zijn contract heeft en nog tot 2022 vastligt in Eindhoven, kan PSV eisen wat ze willen. De verwachting is dan ook dat Bergwijn zo’n 40 miljoen euro moet kosten. “Blijkbaar is Bergwijn dat bedrag waard. Ajax heeft ook interesse in de Argentijn Cristian Pavón. Die is goedkoper maar dat is wel weer een speler waar het publiek zich minder snel in kan vinden.”

“Ajax moet zorgen dat het geen vreemdelingenlegioen wordt, dat kan tegen zich gaan keren. Bergwijn heeft zondag ook via de app contact gehad met een aantal spelers van Ajax, dat geeft ook aan wat voor band hij heeft met Ajax en de spelers die er nu spelen”, besluit Verweij.