© Proshots

Huub Stevens ziet in Kasper Dolberg de ideale aanvulling op de selectie van Bayern München. Dat zegt hij in gesprek met het Duitse Bild. “Bayern moet een doelpuntenmaker in huis halen. Nu staat Thomas Müller soms in de spits, maar hij is een heel andere type speler dan Lewandowski. Ze hebben iemand nodig die vergelijkbaar speelt. Dolberg is zo iemand.”

De oud-trainer van onder meer Schalke 04 en PSV is erg onder de indruk van het Deense talent. Stevens ziet de spits qua spel veel gelijkenissen vertonen met de huidige voorste man van der Rekordmeister. “Ik vind Dolberg fantastisch. Je kunt hem vergelijken met Lewandowski. Hij is technisch, heeft veel snelheid, is sterk in de lucht en hij gaat zich de komende jaren natuurlijk nog enorm ontwikkelen”, zo is Stevens overtuigd.

Dolberg maakt bij Ajax een droomseizoen door. Was zijn debuut, thuis tegen PAOK in de voorronde van de Champions League, nog noodgedwongen, nu is hij niet meer weg te denken uit het elftal van Peter Bosz. Met 14 goals in de eredivisie en 4 goals in de Europa League weet hij het net makkelijk te vinden. In december maakte hij zijn debuut voor het nationale elftal van Denemarken. Geen zorgen voor Ajax: Dolberg heeft nog een contract tot de zomer van 2021.