Waar Nederland werd geteisterd door een zware storm, kwam er in Barcelona ook een storm voorbij razen. kansen Jordi Alba Kluivert Stunt FC Barcelona Legia Warschau Champions League VoorbeschouwingEen typische Catalaanse storm, waar Ajax niet tegen bestand was. Voorafgaand aan de wedstrijd klonk al de nodige angst voor Lionel Messi en de zijnen, maar de Amsterdammers wisten alsnog niet uit welke hoek de wind zou waaien. Als een wervelwind ging de thuisploeg in het eerste half uur door de Ajax-verdediging. Bij een 2-0 tussenstand na een half uur ging de wind even liggen. FC Barcelona begon met windkracht tien aan de tweede helft, maar Ajax wist op tijd de zeilen bij te zetten. Vlak voor tijd wisten de Amsterdammers zelfs op 2-1 te komen, maar het mocht niet baten. In de blessuretijd viel namelijk nog de beslissende 3-1.

Ajax hield slechts zeven minuten stand tegen het sterrenensemble van Luis Enrique. Na een mooie combinatie, waarbij de bal constant maar één keer werd geraakt, vond Lionel Messi zijn ploeggenoot Neymar. De Braziliaan wist vervolgens de bal zonder moeite in de verre hoek voorbij Jasper Cillessen te krijgen. Zijn directe tegenstander, Ricardo van Rhijn, was in geen velden of wegen te bekennen. Nog geen kwartier later kwam een pass van Zimling op Andersen niet aan. De omschakeling van Barcelona was vervolgens te snel voor Ajax om bij te houden. Andres Iniesta speelde de bal precies tussen de verdediging van de Amsterdammers door. Messi was de gelukkige om aan de bal te mogen komen. De Argentijn schoof daarna de 2-0 binnen.

Toen de klok bijna een half uur sloeg, had men in het stadion al gerekend op de 3-0. Een overtreding van Neymar op Joël Veltman werd niet bestraft, waarna Pedro vrije doortocht had vanaf de linkerkant. De Spanjaard had, ten opzichte van zijn mede-aanvallers, meer moeite met het vinden van het net. De paal was het eindstation van de volgende Catalaanse windvlaag. Voor rust had ook Iniesta nog de derde treffer op zijn voet. De Spanjaard kreeg vrije doortocht van alle middenvelders en verdedigers van Ajax, maar niet van Cillessen, die knap redde. Kolbeinn Sigthorsson had bijna de aansluitingstreffer op zijn voet, maar de IJslander zag zijn van richting veranderde schot een ruime meter naast de goal gaan.

Net als de eerste helft, begon Barcelona op volle kracht aan de tweede helft. Lionel Messi vond al snel het net, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Ook Ajax mocht nog aan aanvallen denken. Na een prima combinatie werd uiteindelijk Ricardo van Rhijn gevonden. De rechtsachter vond wel het net, maar helaas voor Ajax slechts aan de buitenkant. Ook Gerard Pique had de 2-1 op zijn voet. De Spanjaard raakte de bal verkeerd, waarna deze op het dak van het doel belandde. Vlak voor tijd viel de 2-1 dan toch. Anwar El Ghazi kwam met geluk aan de bal en schoot binnen. Het was vergeefse hoop, want Sergio Ramirez maakte in de blessuretijd uit een vliegensvlugge counter nog de beslissende 3-1. Barcelona Barcelona Barcelona Ajax nieuws Ajax1.nl