Jong Ajax heeft vrijdagavond met 2-2 gelijkgespeeld in de uitwedstrijd tegen Sparta. De nummer 2 van de Keuken Kampioen Competitie had in de eerste 70 minuten van het duel de wedstrijd in handen, maar verspeelde de riante 2-0 voorsprong door een penalty van Danilo en een rebound van dezelfde Danilo. Een knap gelijkspel van de ploeg van trainer Michael Reiziger.

Achterstand

De Amsterdammers hadden het lastig op Het Kasteel. De eerste schietkans van de wedstrijd was nog wel voor Danilo, maar daarna was het de thuisploeg die alsmaar dicteerde. Jong Ajax kon maar lastig onder de druk van Sparta uitspelen. De Spartanen kwamen steeds beter in de wedstrijd en in de tweeëntwintigste minuut was het raak. Spits Veldwijk kwam in balbezit vlak voor het zestienmetergebied en wist de lange hoek te vinden. Ajax-keeper Kotarski was kansloos 1-0.

Het doelpunt gaf Sparta alleen maar meer vertrouwen, terwijl de Amsterdammers steeds verder terug werden gedrongen. Ondertussen had Sparta pech met geblesseerde spelers. In de warming-up haakte al een verdediger af, waarna in het eerste half uur nog twee verdedigers geblesseerd het veld verlieten. Het liet Sparta niet van de wijs brengen. De thuisploeg verdubbelde vlak voor rust de score. Uitgerekend oud-Ajacied Duarte werd met een sublieme steekpass vrij gezet voor Kotarski. De middenvelder maakte ontspannen af: 2-0. Het was eveneens de ruststand.

Terugvechten

Ook in het tweede bedrijf begonnen de Rotterdammers fel. Drenthe probeerde het onder meer met twee afstandsschoten, maar deze misten richting en kracht. Daarnaast werd Veldwijk een aantal keer gevaarlijk, maar dit was niet voldoende voor een uitbreiding van de voorsprong. Sparta bleef gevaarlijk, tot de dubbele wissel van Reiziger. De coach, die twee jaar geleden nog assistent was bij Sparta, haalde Ekkelenkamp en Jensen naar de kant en bracht Bijleveld en Kühn binnen de lijnen.

De Amsterdammers kwamen via een uitstekend spelende Kühn meer en meer aan het voetballen. En dit resulteerde in een hoop gevaar. In de zeventigste minuut stoomde Dani de Wit op richting strafschopgebied en werd hij neergehaald. Scheidsrechter Van Herk wees resoluut naar de stip. Danilo werkte vervolgens koelbloedig af: 2-1. Amper een minuut later was het weer raak. De eerste inzet werd nog gekeerd door Sparta-keeper Coremans, maar in de rebound maakte Danilo de gelijkmaker. Sparta zette nog een kwartier aan, maar werd nauwelijks gevaarlijk. Aan de andere kant had Ajax tweemaal de overwinning op de schoen en op het hoofd, maar het mocht niet zo zijn. Desondanks blijft de 2-2 een mooie uitslag.

Opstelling Jong Ajax: Kotarski; Bakker, Solomons, Schuurs, Kemper; Ekkelenkamp (59’. Bijleveld), De Wit, Gravenberch; Jensen (59’. Kühn), Danilo (85’. Nunnely), Lang.