Zondagavond ging het in Studio Voetbal over het puntenverlies van PSV en Feyenoord. Natuurlijk kwam ook koploper Ajax in het gesprek voor. Eerst ging het over de met 4-1 gewonnen wedstrijd tegen NEC. “Geen vuiltje aan de lucht voor Ajax”, vond analyticus Jan van Halst. “Als ze even versnellen scoren ze, alles gaat op de automatische piloot.” Gespreksleider Jack van Gelder gaf aan dat Ajax teveel kansen weggaf. Jan Mulder sloot zich daarbij aan: “Het had ook zomaar 2-2 kunnen worden.”

De wereldgoal van Viktor Fischer werd natuurlijk ook besproken. In de 77e minuut besloot de Deen van twintig meter de bal over doelman Babos te stiften. “Ik vond de goal zo lekker”, geeft Van Halst aan. “Het gaat me met name over het effect wat eraan zat”, legt hij uit. Niet alleen de tweede goal van Fischer was lekker, ook het spel van Ajax gooit hoge ogen. Willem Vissers, columnist van de Volkskrant, ziet als reden voor het goede spel twee sterkhouders in Amsterdamse dienst.

“Daley Blind speelt hartstikke goed, maar ik vind Siem de Jong zich ook verbeteren. Ik dacht dat hij niet goed genoeg voor de top was, maar hij verbetert zich”, geeft de journalist aan. Kort wordt er gespeculeerd over een mogelijke toekomst voor de aanvoerder van Ajax. Newcastle United en Tottenham Hotspur worden als ploegen genoemd door de heren aan tafel.

Feit blijft dat Ajax na 28 speelronden aan kop gaat in de Eredivisie en de beste papieren hebben voor de derde landstitel op rij. “Het is absoluut de verdienste van Frank de Boer dat ze twee keer kampioen zijn geworden onder hem”, geeft Ronald Waterreus aan. De oud-doelman van PSV ziet echter ook negatieve punten aan het feit dat De Boer zo succesvol is bij Ajax. “Als ze voor de derde keer kampioen worden dan schuilt er wel gevaar in. Zoals Frank dat dan doet, wie moet het gaan doen als hij niet meer de trainer is bij Ajax?”