© Proshots

Voor Ajax is het nog even afwachten welke spelers er precies vertrekken deze zomer, maar CL-tegenstander Sturm Graz is in ieder geval één sterkhouder verloren. Topscorer Deni Alar vertrekt namelijk naar Rapid Wien, dat Ajax ook nog kent van het tweeluik uit een CL-voorronde, die overigens niet goed afliep.

Alar speelde overigens op dat moment ook voor Rapid Wien. De spits mocht toen nog een paar minuutjes invallen. Sturm Graz pikte de 28-jarige aanvaller daarna op en de Oostenrijker scoorde vervolgens vorig seizoen maar liefst 20 keer. Het is nog niet officieel, maar de transfer van Alar moet in de komende dagen worden afgerond.

Oefenpotjes

Ajax is al volop in voorbereiding voor het nieuwe seizoen en heeft al drie oefenwedstrijden erop zitten. Tegen VVSB werd met 0-7 gewonnen en tegen het Duitse SV Lippstadt werd met 0-9 gewonnen. SC Preussen Münster was wel te sterk voor de Amsterdammers: 3-1. Sturm Graz is al iets verder en wint regelmatig. Er werd onder anderen van FC Køpenhagen en Middlesbrough met 1-0 gewonnen. Tegen het Russische FC Krasnodar staat ook nog een oefenwedstrijd gepland.