Zelf kon hij er ook niet om heen; het was een droomdebuut. Luis Suarez had zich geen mooier eerste optreden voor Liverpool op Anfield kunnen wensen.

‘Ik denk dat het een droomdebuut was’, zei Suarez na de 2-0 zege op Stoke City. ‘Iedereen zal ook zeggen dat een droomdebuut is. Een paar minuten in het veld staan en dan direct scoren voor The Kop (vak van de fanatieke Liverpool-aanhang, red). Zo gaat dat alleen in dromen.’

‘Het was zoals ik het me had voorgesteld’, vertelde Suarez na zijn eerste minuten voor Liverpool. ‘Het was wat ik verwachtte na het zien van de wedstrijden in Engeland. Het is een zware en sterke competitie waarin het moeilijk is kansen te creëren.’

Suarez had desondanks slechts zestien minuten nodig om zijn eerste treffer in dienst van The Reds te maken. Mogelijk raakt hij zijn doelpunt kwijt aan Stoke City-verdediger Andy Wilkinson, die de inzet van Suarez feitelijk over de doellijn werkte.

Deskundigen van de Premier League buigen zich nog over de kwestie. De Uruguyuaan heeft vertrouwen dat het oordeel in zijn voordeel uitvalt. ‘Ik heb het in elk geval gevierd alsof het er één van mij was’, aldus Suarez.

Bron: VI