Ajax wilde woensdagavond graag nog groepswinnaar worden en legde veel energie in de wedstrijd tegen Bayern München. De defensie van de Duitsers had dan ook zijn handen vol, beaamt ook Niklas Süle in De Telegraaf.

“Ik geloof niet dat ik het dit seizoen eerder zó druk heb gehad”, aldus de centrale verdediger. “Het was duidelijk wat Ajax wilde, ze zetten ons vanaf het begin onder druk. Daardoor konden we niet op onze gebruikelijke manier opbouwen, maar kregen we wel een aantal grote kansen uit de tegenaanval. Die speelden we slecht uit, we hadden zeker twee of drie keer moeten scoren in de eerste helft.”

Uiteindelijk wist in de eerste helft alleen Robert Lewandowski het net te vinden. “Door onze voorsprong was het logisch dat Ajax meer en meer zou komen”, aldus Süle. „We hebben lange tijd goed verdedigd, maar uiteindelijk domme tegengoals gekregen die we hadden moeten voorkomen. Ajax heeft werkelijk een geweldige wedstrijd tegen ons op de mat gelegd met al die jonge spelers.”

De Duits international kon ondanks dat hij het druk had wel genieten van de voetbalavond. “Ajax wilde graag eerste worden, maar wij natuurlijk ook. Dat we dat in deze wedstrijd in deze atmosfeer voor elkaar hebben gekregen, daar haal ik ontzettend veel plezier uit. Het is een van de meest interessante wedstrijden uit mijn carrière geweest.”