Miralem Sulejmani is de laatste maanden bezig om zijn van Heerenveen meegenomen grote belofte in te lossen bij Ajax. De 22-jarige Serviër kwam tweeëneenhalf jaar geleden, voor het recordbedrag van 17,25 miljoen euro, naar Amsterdam en lijkt nu pas echt zijn plaats gevonden te hebben in de ploeg. De rappe buitenspeler weet waarom dit zo lang duurde.

‘Het is moeilijk voor jonge spelers om naar Ajax te komen en goed te presteren’, vertelt Sulejmani in Ajaxlife, het blad van de supportersvereniging van de Amsterdamse club. Na onder Marco van Basten en Martin Jol nooit zijn niveau gehaald te hebben, mede door blessures, kent de aanvaller onder Frank de Boer een forse opleving.

‘De fans begrijpen dat en steunen me, daar ben ik ze dankbaar voor. Ik dacht dat ik geen last had van de druk, maar als ik nu terugkijk, ging ik er wel onder gebukt’, is Sulejmani eerlijk. ‘Iedereen had een mening over mijn spel. Ik ging me daardoor forceren.’

Tekst: VI