Na de gewonnen bekerwedstrijd tegen Vv Noordwijk kwam Frank de Boer met onverwacht nieuws. Miralem Sulejmani lijkt sneller te herstellen dan verwacht. De Serviër raakte in de Champions League-wedstrijd tegen Olympique Lyon geblesseerd aan zijn hamstring. Na een MRI-scan werd op een herstelperiode van vier weken gerekend, maar het is heel goed mogelijk dat de buitenspeler aanstaande zaterdag tegen FC Twente weer kan schitteren in Amsterdam.

Nieuwe tests moeten meer duidelijkheid geven over het herstel van Sulejmani. De Boer: “Hij staat weer op het trainingsveld maar zal donderdag weer getest worden.” De trainer van Ajax zal aan de hand van de resultaten beslissen over een mogelijk rentree van de linksbenige speler. “We moeten wel de juiste afweging maken.”

Het voorspoedige herstel van Sulejmani komt zeer gelegen voor Frank de Boer. In het bekerduel tegen Vv Noordwijk viel Aras Özbiliz geblesseerd uit. De vleugelaanvaller kwam net terug van een blessure. Vrijdag zal er meer nieuws volgen over de ernst van deze blessure.