De donderdag begon niet goed voor Ajax en trainer Frank de Boer. Onderzoek wees uit dat Miralem Sulejmani minstens twee weken uitgeschakeld is vanwege een hamstringblessure. Sulejmani liep de blessure op in de wedstrijd tegen Olympique Lyon. Een scan moet de Amsterdamse formatie meer informatie geven.

Door de blessure mist de rechtsbuiten van Ajax in ieder geval de topper tegen PSV, aanstaande zondag. Het is heel goed mogelijk dat ‘Mickey’ ook de wedstrijden tegen FC Twente, Vv Noordwijk en Real Madrid moet missen. De blessure van Miralem Sulejmani komt hard aan in Amsterdam.

Ondertussen wordt al druk gespeculeerd over mogelijke vervangers van de Serviër. Lorenzo Ebecilio valt in ieder geval af als vervanger, hij ontving in het laatste Eredivisieduel van Ajax de rode kaart. Aras Özbiliz is nog maar net hersteld van een blessure en heeft nog geen speelminuten gemaakt in de hoofdmacht van Ajax.

Mocht trainer Frank de Boer niet willen of kunnen starten met Özbiliz lijkt Thulani Serero de aangewezen persoon om Sulejmani te vervangen. Het Zuid-Afrikaanse talent kan ook als flankspeler fungeren. Discussies op verschillende fora gaan over een mogelijk Eredivisiedebuut van Ajacied Dimitry Bulykin. Vaste spits Kolbeinn Sightorsson zal dan opschuiven naar de rechterflank.

Foto: afdb.nl – Oscar