Daley Blind, Gregory van der Wiel en Miralem Sulejmani zijn erg tevreden met Frank de Boer. Dat vertellen ze in gesprek met NU Sport.

Daley Blind
“Hij is wel aanwezig ja. Maar van elke dag scherp zijn, word je beter. En dit is een groep die dat opzuigt, die echt beter wil worden.”

Gregory van der Wiel
Van der Wiel maakte De Boer ook mee als assistent bij het Nederlands elftal. Toen was hij al bezig, vooral met de jonge spelers. Maar lang niet zo nadrukkelijk als nu. Het was meer dat hij op een rustig moment bij je kwam staan. Niet alleen bij Oranje, trouwens. Ik kwam hem weleens tegen in het krachthonk en dan haalde hij situaties terug die ik in zijn ogen anders had moeten oplossen. Nu doet hij dat elke dag. Die drive die hij als speler had, zie je terug bij de trainer”, aldus Van der Wiel.

Commentaar
“Soms denk je: nu even niet”, geeft Blind toe. Van der Wiel: “Soms word je moe van het commentaar. Tuurlijk. Dan denk je: laat mij met rust. Maar ja, het hoort erbij. Ook al vind je het soms niet leuk, zo maak je elkaar beter. Dat moet je in je koppie houden.”

Miralem Sulejmani
“Deze coach is zo bezeten van het spelletje dat je automatisch een zwak voor hem krijgt. Je ziet aan hem dat hij het liefst zelf nog mee wil doen. Dat motiveert enorm. We worden afgebeuld, maar er is altijd een bal bij. En door zelf mee te doen bij veel oefeningen denk je niet: jij hebt makkelijk praten. Het belangrijkste vind ik dat hij een goed mens is. Hij heeft het beste met ons voor, hij is geen egotripper. Dan mag je mij ook aanpakken. Geen probleem. Daardoor blijf ik scherp.”