Ajax A1 heeft met 1-0 van de leeftijdsgenoten van FC Barcelona gewonnen. De Ajacieden speelden Ajax A1dinsdagavond in het kader van de UEFA Youth League, de jeugdvariant van de Champions League. Cruijff zal tevreden zijn geweest, want Ajax speelde zoals het hoort te spelen: vol op de aanval.

Direct vanaf het fluitsignaal zocht Ajax A1 de aanval en zette het Barcelona onder druk. De Catalanen hadden moeite om rustig op te bouwen. Het duurde echter lang voordat de eerste grote kansen ontstonden, bij vlagen was de passing wat rommelig. Nouri was degene met de eerste kans. De kleine voetballer heerste op het middenveld en liet wederom zien over een fraaie techniek te beschikken. Spits El Idrissi had Ajax op 1-0 moeten zetten na een heerlijke pass van Savastano, maar hij twijfelde te lang bij het schieten.

Barcelona had niets in te brengen en moest lijdzaam toekijken hoe Ajax A1 de bal steeds simpel heroverde. El Idrissi kreeg na ruim een half uur nog een grote kans en probeerde de stift van Donny van de Beek tegen Sparta te evenaren, maar zonder succes. Ook Eiting en Muric waren dicht bij een doelpunt. Vlak voor rust kreeg Barcelona pas zijn eerste grote kans, maar het schot belandde op de paal. Ajax A1 ontsnapte aan een achterstand.

Na rust probeerde Ajax A1 verder te gaan met waar het mee bezig was: aanvallen en druk zetten. Het leidde direct tot een grote kans voor Cerny, maar de Tsjech zag zijn mooie schot gekeerd worden. Toch was het spel iets minder dwingend dan in de eerste helft. Barcelona kwam zelf ook meer aan voetballen toe, maar echt gevaarlijk werd het nog niet.

Uiteindelijk kwam Ajax A1 dan ook zeer verdiend op een 1-0 voorsprong na een goal van Cerny. De buitenspeler scoorde uit een indirecte vrije trap in de zestien. Ajax kreeg die vrije trap omdat de keeper van Barcelona een terugspeelbal oppakte. Nouri gaf het tikje opzij, Cerny haalde hard uit met links en schoot de bal in de korte hoek.

Ajax A1 moest zichzelf belonen en de score verder uitbouwen. Muric, die afgelopen zomer na veel gedoe overkwam van Dinamo Zagreb, krulde de bal tot twee keer toe met links net naast. Ondanks dat Barcelona niet echt tot grote kansen kwam, bleef het uitkijken voor de Amsterdammers. Ajax A1 liet de Spanjaarden, die gevaarlijk werden via enkele corners, een kwartier voor tijd steeds meer komen.

Vlak voor het eindsignaal liet Ajax A1 het na om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. El Idrissi had moeten scoren en zorgde met zijn bal voor paniek achterin bij Barcelona. In de kluts lukte het Cerny en opnieuw El Idrissi wonderbaarlijk genoeg niet om de score te verdubbelen. Even later zag ook Nouri zijn schot niet in het netje gaan. De talenten van de toekomst maakten het onnodig spannend. Meerdere keren hadden ze de wedstrijd kunnen beslissen. Het was dan ook nog even billenknijpen in de slotfase, maar uiteindelijk konden de Ajacieden opgelucht ademhalen. Ajax nieuws Ajax1.nl