De Supporters Vereniging Ajax (SVA) heeft vandaag deels antwoord gekregen op de gebeurtenissen van de afgelopen tijd. De vereniging gaf op 22 november in een brief aan dat de supporters van Ajax de club de rug toekeerden door alle perikelen van de afgelopen tijd. Het naderende vertrek van Wim Jonk en het stoppen van Johan Cruijff vroeg om uitleg. Die heeft de SVA gedeeltelijk gekregen.

De vereniging geeft aan dat het een goed gesprek was, waarin de punten van de Ajaxachterban kenbaar gemaakt konden worden. “De directie van Ajax zegt tijd nodig te hebben om te werken aan het belangrijkste doel op de korte maar ook op de lange termijn: de eenheid binnen de club. Daarbij is het bijvoorbeeld belangrijk dat de jeugdopleiding en het profvoetbal weer onlosmakelijk verbonden zijn. Daar hoort in de visie van de Ajaxdirectie ook een hoofd jeugdopleiding bij die meewerkt aan die beoogde eenheid”, meldt Ajax Life.

Op de vraag of Wim Jonk daar niet geschikt voor is, wil de directie niet direct antwoord geven. “De directie kan en wil, door de arbitragezaak op 16 december, daar niet meer over vertellen. Dat wordt wellicht duidelijk tijdens de hoorzitting bij de KNVB.”

Ook vroeg de SVA naar het klassieke logo en de beursexit. Hierover wil de club wel toelichting geven, maar pas in een later stadium. De SVA zal de genoemde onderwerpen op de agenda houden.